Αντιγηραντική Ιατρική

Bioidentical Hormones και οι δράσεις τους στις γυναίκες 
Αντιγηραντική Ιατρική Anti-aging Medicine)

Δεν είναι αναγκαίο πλέον, ούτε απαραίτητο, να περιμένουν οι γυναίκες, πρώτα να φτάσουν οι Ορμόνες τους σε μηδενικό επίπεδο και μετά να δράσουν.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιώσουν πρώτα, τι σημαίνει Ορμονική Ανεπάρκεια σε κάθε επίπεδο και κατόπιν να ζητήσουν απελπισμένα βοήθεια.

Με τη βοήθεια πλέον των φυσικών Βιομιμητικών Ορμονών – Bioidentical Hormones, κάθε πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί. Ρυθμίζοντας δε και επαναφέροντας την Ορμονική Ισορροπία, ξεχωριστά σε κάθε γυναίκα, την επανατροφοδοτούμε Υγεία και Νεότητα, κατά το πέρασμα του χρόνου και της Ημερολογιακής της Ηλικίας.

Είναι ο βασικότερος δρόμος και ο σπουδαιότερος τρόπος για να επιδιορθώσουμε βλάβες του Παρελθόντος, να ελαττώσουμε συμπτώματα του Παρόντος και να επαναπρογραμματίσουμε, να ανακατευθύνουμε το γυναικείο οργανισμό, σε μια Υγιέστερη κατάσταση, ώστε να ζήσει ένα πιο ενεργητικό και ζωντανό Μέλλον.

Οι Βιομιμητικές Ορμόνες – Bioidentical Hormones, είναι το παράθυρο, στο Υγιές και απαλλαγμένο από Χρόνια Νοσηρότητα, Γυναικείο Μέλλον.

Με αυτό τον τρόπο, ο Χρόνος που περνά, γίνεται Σύμμαχος και όχι εχθρός της γυναίκας. Η διαδικασία αυτή, δε σημαίνει κυνήγι της νεαρής ηλικίας, αλλά επίτευξη των δεδομένων της Νεότητας.

Ποτέ δεν μπορούμε πραγματικά, να είμαστε όπως ήμασταν στην ηλικία των 25 ετών. Μπορούμε όμως να τροφοδοτήσουμε το υπέροχο Ενδογενές μας Σύστημα, τη «μηχανή» μας, με τα απαραίτητα και βέλτιστα Υλικά, όπως οι Βιομιμητικές Ορμόνες και ό,τι υπόλοιπο χρειάζεται για την άριστη λειτουργία του και ταυτόχρονα να κάνουμε, τις απαραίτητες μικρορυθμίσεις. Κατ’ αυτό τον τρόπο, μπορούμε να επαναφέρουμε το σύστημα του Οργανισμού μας, σε Υγιή επίπεδα λειτουργίας και να του προσφέρουμε τη Μακροβιότητα εκείνη, που έτσι κι αλλιώς είναι καταγεγραμμένη στο γενετικό του υλικό, στο D.N.A. του.

Κι από αυτά που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, το γενετικό μας υλικό, το D.N.A. μας, είναι κατασκευασμένο να ζήσει, για τουλάχιστον 130 χρόνια.

Με αυτό ακριβώς το σημείο λοιπόν, οι Θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης με Βιομιμητικές Ορμόνες, οι Bio-H.R.T., έρχονται να ενωθούν, με την Αντιγηραντική Ιατρική (AntiagingMedicine).

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι τα θαύματα της Σύγχρονης Ιατρικής, έχουν συνολικά οδηγήσει στην επιμήκυνση του προσδόκιμου επιβίωσης του ανθρώπου.

Η χρήση των αντιβιοτικών, οι συνθήκες αντισηψίας, οι σύγχρονες χειρουργικές επεμβατικές προσεγγίσεις μας, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, τα σύγχρονα υλικά στην Ορθοπεδική, οι άμεσες θρομβολύσεις και οι εκατοντάδες λύσεις που δίνουμε σε Οξέα, Επείγοντα και Θανατηφόρα μέχρι το πρόσφατο παρελθόν προβλήματα, μας δίνουν τη δυνατότητα καθημερινά, να σώζουμε Ζωές.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, έχουμε μια μελανή σελίδα. Δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να δώσουμε λύσεις σε Χρόνια Νοσήματα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (W.H.O.) το Δεκέμβριο του 2015, το 88% του πληθυσμού της Γης, πάσχει από Χρόνια Νοσήματα.

Επομένως, δεν έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε ουσιαστικά και πραγματικά την Ποιότητα, αυτής της μακρύτερης διάρκειας ζωής των ανθρώπων.

Για εκατομμύρια γυναίκες, αλλά και άνδρες, το να ζουν μακρύτερες Χρονικά ζωές από ότι στο παρελθόν, είναι μόνο ένα συνεχές, παρατεταμένο μαρτύριο. Για τους ανθρώπους αυτούς, τα Χρόνια Νοσήματα και οι συνεχείς παθολογικές καταστάσεις, τους οδηγούν να βιώνουν χρόνια φθοράς, σκουριάς, νόσου και πτώσης.

Οι Θεραπείες Ορμονικής Υποκατάστασης με Βιομιμητικές Ορμόνες, οι Bio-H.R.T., είναι ένα ακόμη από τα Θεραπευτικά όπλα που διαθέτουμε, στη Σύγχρονη Ιατρική, ώστε όλοι οι άνθρωποι, να μπορέσουμε να ζήσουμε έναν Βίο Μακρύ σε διάρκεια, Υγιή, Ισορροπημένο, με καθαρό Μυαλό και Δημιουργικό.

Αυτή ακριβώς είναι η Αντιγηραντική Ιατρική (Anti-aging Medicine).

Η Προληπτική, Αναγεννητική και Λειτουργική Ιατρική (Preventive, Regenerativeand Functional Medicine) τώρα, μας βοηθά στη μάχη ενάντια των δεκάδων ασθενειών και Χρονίων Νοσημάτων της Γήρανσης. Καθώς το νέο ισχυρό πεδίο της Αντιγηραντικής, Προληπτικής, Αναγεννητικής και Λειτουργικής Ιατρικής (Antiaging, Preventive, RegenerativeandFunctionalMedicine) προβάλλει από το 1970 και συστηματικά από το 1996 και εξελίσσεται Διεθνώς, ερευνητές, Ιατροί, επαγγελματίες Υγείας, Πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώνονται, προς μια κατεύθυνση. Πώς θα επιμηκύνουμε – παρατείνουμε τη Ζωή μας και ταυτόχρονα, πώς θα βελτιώσουμε την Ποιότητά της.

Κατά τη διαδικασία αυτή, όλοι οι Ιατροί που έχουμε εξειδικευτεί στην Αντιγηραντική,Προληπτική, Αναγεννητική και Λειτουργική Ιατρική (Antiaging, Preventive, Regenerative and Functional Medicine), 
βρισκόμαστε σε άρρηκτη συνεργασία με τους ειδικούς στη Φυσιολογία, τη Βιολογία, Χημεία, Βιοχημεία και λοιπούς κλάδους, Επιστήμονες, μοιραζόμαστε τα ευρήματά μας και προχωρούμε σταθερά, με την εφαρμογή της Γνώσης κάθε επιστήμης στον Άνθρωπο, με Ασφάλεια και αμεσότητα.

Πάντα με βάση τα εξατομικευμένα ευρήματα κάθε ασθενούς, πάντα με αποδείξεις και ενδελεχείς ελέγχους, χωρίς γενικότητες, θεωρήσεις, γνώμες, πιστεύω ή πεποιθήσεις.

Στόχος μας, να διορθώσουμε κάθε παρέκκλιση του οργανισμού από τις βέλτιστες (optimal) τιμές του, σε κάθε βιοχημικό υλικό του, όπως είναι και οι Ορμόνες του, πολύτιμο για τη Μέγιστη Υγιή Λειτουργία και Ευζωία του.

Γνωρίζουμε, ότι δε θα ενδιαφερθούν όλοι για τις Αντιγηραντικές ιδιότητες των Βιομιμητικών Ορμονών (BioidenticalHormones). Ωστόσο, πολλά εκατομμύρια γυναίκες (και άνδρες αντίστοιχα) επιλέγουν πλέον σε Παγκόσμιο επίπεδο να τις χρησιμοποιήσουν, ώστε να ενισχύσουν τη μνήμη τους, τη δύναμη και την ενέργειά τους, να βελτιώσουν τον ύπνο τους, να προλάβουν αλλά και να λύσουν τα Γυναικολογικά τους προβλήματα. Όλα δείχνουν Διεθνώς, ότι η κοινή γνώμη, κλειδώνει πια στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τις όποιες Θεραπείες με Συνθετικές Ορμόνες και κάθε τέτοιου είδους μακρινούς συγγενείς των ενδογενών Φυσικών Ανθρώπινων Ορμονών, απολαμβάνοντας την Ασφάλεια, την Αμεσότητα και τα καθημερινά έμπρακτα αποτελέσματα, που τους χαρίζουν οι εξατομικευμένες Θεραπείες με τις Βιομιμητικές τους Ορμόνες.

Οι Βιομιμητικές Ορμόνες (BioidenticalHormones), δεν απευθύνονται μόνο στις γυναίκες κατά την Κλιμακτήριο, την Περιεμμηνόπαυση, την Εμμηνόπαυση ή τη Μετεμμηνόπαυση.

Απευθύνονται και δρουν με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, σε πολύ νεώτερες γυναίκες επίσης. Σε γυναίκες κάθε ηλικίας, που τα δικά τους Ορμονικά επίπεδα, είναι πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Ορμονικές Ανισορροπίες, είναι βέβαιο ότι θα αναπτύξουν βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, πολλά προβλήματα.

Με αυτό τον τρόπο, η έγκαιρη, μεθοδική και στοχευμένη αποκατάσταση της Ορμονικής Ισορροπίας κάθε γυναίκας, με τη βοήθεια των Βιομιμητικών Ορμονών, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα στην Προληπτική Γυναικολογία, απαλλάσοντας τις γυναίκες από εκατοντάδες Νοσήματα στη διάρκεια της ζωής τους.

Έτσι για παράδειγμα, το άγγιγμα και μόνο Βιομιμητικών Οιστρογόνων, είναι αρκετό για να χαρίσει πίσω και να επαναφέρει την εύρυθμη λειτουργία στη ζωή μιας νέας γυναίκας, με πολύ χαμηλά Οιστρογόνα, η οποία είναι ψηλή, με μικρούς μαστούς και ελαφρά καταθλιπτική.

Η φυσική Βιομιμητική Προγεστερόνη, θα βοηθήσει και θα ρυθμίσει τη νεαρή γυναίκα με τον ακανόνιστο κύκλο (περίοδο), τη γυναίκα με τη μεγάλη ποσότητα αίματος ή τις αιμορραγίες, τη γυναίκα με τους πόνους στους μαστούς (μαστοδυνία) και με την κατακράτηση υγρών.

Ανεξάρτητα λοιπόν ηλικίας, η χρήση των Βιομιμητικών Ορμονών (BioidenticalHormones), με καθαρά όμως εξατομικευμένο τρόπο σε κάθε γυναίκα, δίνει σε εμάς τους Ιατρούς, πολλαπλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες, ώστε να βελτιστοποιήσουμε και προστατέψουμε τις βιολογικές λειτουργίες των γυναικών, στις διάφορες χρονικές φάσεις της ζωής τους.

Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

logo ias

Επικοινωνία

Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι  

Τηλ: (210) 300 94 00   

Κιν: 6972 296909

Δείτε μας στο

©2019 Ενδοκρινολόγος Διαβητολόγος Βασιλική Τριάντη. All Rights Reserved. Designed By My View Solutions