Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου με ελληνικά βότανα!

Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου με ελληνικά βότανα! 
Ο καρκίνος και τα θεραπευτικά βότανα της Ελλάδας
Υπάρχουν ελληνικά βότανα για την πρόληψη και ελληνικά βότανα για την θεραπεία του καρκίνου.
Ο Διοσκουρίδης, ο Θεόφραστος, ο Ιπποκράτης και ο Γαληνός έκαναν πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου με βότανα.

Η φύση δίνει την αρρώστια, αλλά δίνει και το φάρμακο.
Καμιά αρρώστια δεν είναι ανίκητη.

Ο οργανισμός μας ο ίδιος θεραπεύει σιωπηρά πολλές διαταραχές οι οποίες δεν προλαβαίνουν να εκδηλωθούν.
Αλλά και η φύση έχει βότανα που καταπολεμούν όλες τις αρρώστιες άμεσα.
Ο καρκίνος προκαλεί οιδήματα, έλκη, αποστήματα και όγκους που εντοπίζονται σε ένα μέρος και με διαθερμίες ή χειρουργείο αντιμετωπίζονται, αρχικά.
Τα βότανα της ελληνικής φύσης προλαμβάνουν την αύξηση του όγκου κι εξαφανίζουν την εστία.

Για καρκίνο με έλκος, για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αρνόγλωσσο το λογχοειδές ή πεντάνευρο σε πλύσεις, μαζί με το επουλωτικό στερόφυτο, που διαλύει και επουλώνει το έλκος.

Για το οίδημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το αγριμόνιο του ευπατορίου και το αφέψημα της βελίδος της πολυετούς, που είναι διαλυτά.

Ο γιατρός που συστήνει βότανα για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, πρέπει πρώτα από όλα να αναγνωρίσει και να εξαλείψει την αιτία.Οι κανόνες χρήσεις των ελληνικών βοτάνων για την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου:

-Πρέπει να χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες δόσεις στο κάθε φυτό.

-Πρέπει το κάθε βότανο να χρησιμοποιείται σωστά για να μην αλλοιώνονται οι δραστικές ουσίες, που είναι πολύτιμες.

-Η συλλογή των ελληνικών βοτάνων, από τους παρασκευαστές, πρέπει να γίνεται με ορθό τρόπο. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να καταστρέφονται τα μητρικά φυτά. Μαζεύονται υγιή φυτά, φύλλα ή άνθη φρέσκα, κυρίως τα πρώτα, που έχουν τα πιο δραστικά στοιχεία και κοτσάνια τρυφερά. Το πρωί μαζεύονται τα φυτά και τα φύλλα, ενώ τα άνθη μαζεύονται το απόγευμα.

-Τα βότανα πρέπει να κρεμιούνται σε ένα σχοινί.

-Τα βότανα δεν πλένονται, παρά μόνο ξεσκονίζονται, γι΄αυτό δεν πρέπει να μαζεύονται από τις άκρες των δρόμων, γιατί έχουν πολλές σκόνες, όταν μαζεύονται.

-Οι ρίζες μαζεύονται την άνοιξη και το φθινόπωρο, γιατί τις εποχές αυτές τα συστατικά είναι δραστικά. Οι φλούδες μαζεύονται την άνοιξη. Τα φυτά ξηραίνονται πάντα σε σκιερό μέρος. Τα άνθη και τα φύλλα απλώνονται αραιά και γυρίζονται και μετακινούνται τακτικά. Οι σαρκώδεις καρποί απλώνονται αραιά και μετά στεγνώνονται.

-Μετά την αποξήρανση τα βότανα τα διατηρείτε μέσα σε γυάλινα, αδιαφανή βάζα και τα καταναλώνετε, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

-Όταν συστήνετε ένα αφέψημα, αυτό γίνεται από τα φύλλα, τα άνθη, τους μίσχους, τις φλούδες, τις ρίζες και κοπανίζονται σε καθαρό γουδί και βράζονται σε μπρίκι σε ορισμένη ποσότητα και με ανάλογο νερό, στη φωτιά, έως ότου ξεχειλίσουν. Μετά το κατεβάζουν από την φωτιά, το σουρώνουν και πίνουν, εντός της ημέρας.

-Όταν συστήνετε ένα έγχυμα, ο ασθενής πρέπει να βάζει το μπρίκι στη φωτιά, μόνο με νερό και όταν βράσει πρέπει να ρίχνουν το βότανο, το σκεπάζουν και το αφήνουν για 10 λεπτά. Το έγχυμα γίνεται με άνθη και φύλλα. Τα άνθη τα αφήνουν για 5 λεπτά και αν είναι πικρά για 20 λεπτά. Αν τα φυτά έχουν ίνες τα μουσκεύουν πριν σε κρύο νερό, ενώ όσα δεν έχουν ίνες τοποθετούνται στο βράσιμο του νερού.

-Αν απαιτείται σκόνη, αλέθουν τα αποξηραμένα βότανα καλά.

-Αν πρέπει οι ασθενείς να πάρουν χυμούς φρέσκους, τα βότανα κοπανίζονται και μετά στραγγίζονται με τουλουπάνι και πίνονται, αμέσως.

-Υπάρχουν και βάμματα, κρασιά και εκχυλίσματα που μπορούν να παίρνουν οι ασθενείς.Φυτά και παιδιά

Έτσι κι αλλιώς τα πρώτα ερεθίσματα ενός παιδιού πρέπει να προέρχονται από τη φύση και ο ψυχισμός του να κινητοποιείται από τα φυτά...

Τι καλύτερο για ένα παιδί να ξέρει ότι στην κατασκήνωση θα πάρει φύλλλα δάφνης και θα τα τρίψει ολόγυρα γύρω από την σκηνή για να μην πλησιάζουν οι σκορπιοί και τα άλλα έντομα...

Τι καλύτερο από ένα παιδί είναι να ξέρει πως αν τσιμπηθεί από τσουκνίδες η μητέρα του θα τρίψει την πονεμένη περιοχή με λάδι από βελανιδιά...

Τα βότανα είναι απαραίτητα για τους αναπτυσσόμενους οργανισμούς των παιδιών.

Τα κοψίματα, οι γρατζουνιές, τα συγκάματα, τα τσιμπήματα, ο πονόκοιλος, η διάρροια, το κρύωμα, οι αλλεργίες κ.ά μπορούν να θεραπευθούν με τα βότανα.

Τα βότανα βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να τονωθεί κι ενισχύουν τον οργανισμό μέχρι να αναρρώσει.

Για σκεφτείτε σε πόσα μέρη της Ελλάδας δεν φυτρώνουν θεραπευτικά βότανα... Στην Κρήτη, στο Πήλιο της Θεσσαλίας, στο Τελεύθριο της Εύβοιας, στoν Παρνασσό, στην Αρκαδία, στην Λακωνία, παντού σε όλη την Ελλάδα.

Όταν μάθετε τα παιδιά σας να πίνουν χαμομήλι για τον πονόκοιλο και την ακμή, δάφνη για τη ζαλάδα και λεβάντα για την τόνωση, αυτά όταν θα μεγαλώσουν δεν θα υπερκαταναλώνουν χημικά φάρμακα...

Μαζέψτε μαζί με τα παιδιά σας σπόρους και καρπούς όταν έχουν ωριμάσει, ξύλα το χειμώνα, βλαστούς την άνοιξη, φλούδες από νέα κλαδιά και στελέχη την άνοιξη και το φθινόπωρο, φύλλα το απόγευμα και ρίζες στο τέλος του καλοκαιριού, όπου έχουν αποθηκευτεί όλοι οι χυμοί.

Αφού μαζέψετε τα φυτά, μάθετε μαζί με τα παιδιά σας να τα αποξηραίνετε σε σκιερό χώρο που αερίζεται καλά, δεν έχει υγρασία και είναι ζεστός. Στα βότανα κατά την αποξήρανση απαιτείται να τους γυρίζετε περιστασιακά πλευρά.

Αφού γίνει η αποξήρανση πρέπει να τους μάθετε να τα διατηρούν... Τα βότανα διατηρούνται σε γυάλινα δοχεία, ερμητικά κλεισμένα, σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν πρέπει να εκτίθενται στην υγρασία και στο φως. Κολλήστε μαζί με τα παιδιά σας ετικέτες με τα συστατικά και την ημερομηνία. Τα αποξηραμένα βότανα πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο.

Και μετά πρέπει να μάθετε στα παιδιά σας πώς να χρησιμοποιούν τα βότανα. Η χρήση τους γίνεται με λήψη από το στόμα, με εξωτερική τοποθέτηση στο πρόσωπο, στα μαλλιά, στο δέρμα και στα χέρια ή τα πόδια ή σε ένα μπάνιο. Βάλτε μια βαμβακερή θήκη με βότανα, όπως χαμομήλι, λεβάντα, τριαντάφυλλο, καλέντουλα κ.ά στη βρύση της μπανιέρας και αφήστε το ζεστό νερό να τρέξει πάνω του για λίγα λεπτά. Θα αναζωογονήσει το νευρικό σύστημα των παιδιών και θα ανοίξει όλους τους πόρους του δέρματος, αλλά και θα ρίξει τον πυρετό αν έχουν.

Δώστε στα παιδιά σας να πιουν εγχύματα την ώρα που τα παρασκευάζετε, αφεψήματα εντός 24 ωρών, βοηθήστε τα να κάνουν εισπνοές ορισμέnων βοτάνων αν έχουν απόφραξη αναπνευστικών οδών, δώστε τους βάμματα, λάδια, σιρόπια και αλοιφές.

Μάθετε τα παιδιά σας να διατηρούν τα βότανα στο ψυγείο ή σε σημεία στο σπίτι μακριά από τον ήλιο και την υγρασία. Τα βότανα μπαίνουν σε γυάλινα αδιαφανή δοχεία και διαρκούν μέχρι 2 έτη.

Τα βότανα είναι ασφαλή για τα παιδιά.

Μόνο τα φυσικά δυνατά βότανα, όπως η κιτρινόριζα, το βαλσαμόχορτο και η βαλεριάνα δίνονται σε μικρότερες ποσότητες.

Όταν δίνετε ένα βότανο σε παιδί για πρώτη φορά:

Δοκιμάστε αρχικά το βότανο, σε αφέψημα, στο ευαίσθητο εσωτερικό του χεριού του παιδιού. Αν μέσα σε 24 ώρες δεν υπάρχει εξάνθημα, κνησμός ή πρήξιμο να του το δώσετε σε μικρή ποσότητα. Αν παρατηρήσετε αλλεργική αντίδραση διακόψτε το. Μετά μερικές ημέρες να του το ξαναχορηγήσετε με τον ίδιο τρόπο και αν ξαναυπάρξει πρόβλημα μην του το ξαναδώσετε.

Αν δεν αρέσει η γεύση των βοτάνων στα παιδιά να τα προσθέτετε σε χυμούς φρούτων ή και μαζί με γλυκά βότανα, όπως γλυκάνισο, κανέλα, μάραθο, πιπερόριζα, ιβίσκο, γλυκόριζα, ρίζα μολόχας και δυόσμο. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέλι.

Μέλος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

logo ias

Επικοινωνία

Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι  

Τηλ: 210 300 9400   

Τηλ: 210 684 5383


Ωράριο Λειτουργίας Ιατρείου (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

ΔΕΥΤΕΡΑ:      09.00 - 17.30
ΤΡΙΤΗ:            09.00 - 17.30
ΤΕΤΑΡΤΗ:      09.00 - 20.30
ΠΕΜΠΤΗ:       09.00 - 17.30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09.00 - 17.30